marți, 21 decembrie 2010

Colectii cu aroma de Cola (Partea II)

           Asa cum v-am promis, revin cu inca doua articole de colectionat din gama Coca-Cola. De aceasta data va prezint poate cele mai ravnite materiale colectionabile din intreg sortimentul de bauturi racoritoare. Tineti minte probabil ca odata cu apropierea sarbatorilor de iarna, sosesc pe TV si obisnuitele spoturi publicitare avand in prim-plan celebrul camion Coca-Cola, impodobit cu fel de fel de instalatii care mai de care sa-ti fure privirea.

           Da, deja cred ca v-ati dat seama ca primul obiect de colectionat pe care-l aduc in discutie este camionul Coca-Cola. Chiar daca v-ar parea ca ideea camionului care vine de Craciun si alimenteaza tot orasul este inventata recent, ei bine aflati ca aceasta exista inca din anii `50-`60. Camioanele de jucarie Coca-Cola din anii respectivi, pot ajunge sa coste cateva sute de dolari, in functie de vechime, starea de conservare sau modul de deplasare ( pe baterii sau manual). Desigur ca acum camioane Coca-Cola se gasesc la tot pasul, si asfel nu se mai poate vorbi de unicitate, insa adevaratele „bijuterii” raman intr-adevar niste piese demne de colectat. In acest sens, va prezint in fotografia de mai jos o macheta de camion Coca-Cola fabricata in anii `60, care a costat aproximativ 420 $.

          Dar ce ar fi fost Coca-Cola fara ambalajul sau? Acum vorbim despre sticlele de Coca-Cola, cele vechi, din sticla. Ele reprezinta material colectabil, nu PET-urile existente din ziua de astazi ! Asa cum v-am spus in Partea I, istoria Coca-Cola se intinde pe foarte multi ani, si tocmai de aceea au existat si multe versiuni si modificari ale ambalajelor. De regula se colectioneaza sticlele mai vechi, provenite dintr-o anumita parte a lumii sau aparute cu ocazia unui eveniment special intr-o serie limitata. Oricum, o conditie esentiala este ca ele sa fi fost fabricate din sticla. Preturile acestora variaza in functie de caracteristicile mai sus mentionate, dar de obicei preturile lor sunt de aproximativ 15 $/bucata. Si ca sa inchei subiectul recipientelor Coca-Cola, mai jos aveti prezentate ca exemplu doua sticle de Cola aniversara, si nu in ultimul rand o colectie interesanta... :)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos... Un amic de-al meu avea candva o colectie de camioane cu sigle de bere pe ele.

Anonim spunea...

eu sunt o colectionara de obiecte coca cola,in speciasl cele retro. are cumva cineva obiecte de vanzare? va multumesc

Unknown spunea...

Legat de Coca-Cola retro. Ma puteți contacta la nr 0722213180.

Trimiteți un comentariu