vineri, 17 decembrie 2010

Colectii cu aroma de Cola (Partea I)

Ei bine, probabil esti un fan al Coca-Cola ( cine nu este?), si de aceea poate te gandesti vreodata sa colectionezi ceva legat de aceasta marca. Ok, dar acum toate sticlele arata identic, etichetele sunt trase la indigo, materialele publicitare sunt si ele cam la fel, asa ca te-ai intreba pe buna dreptate: ce sa colectionez?

Probabil stii ca aceasta bautura are o istorie destul de lunga, inceputa cam prin 1886 in SUA. Fiind atat de longeviva, desigur ca multe s-au schimbat in modul de prezentare al produsului in decursul anilor si fiind un produs raspandit pe tot mapamondul au existat o sumedenie de versiuni ale Coca-Cola aparute in functie de specificitatea zonei. Doar cateva exemple in acest sens: Coca-Cola Cherry ( SUA, Canada), Coca-Cola Vanilla (Austria,Australia, Suedia), Coca-Cola Lemon (Belgia, Brazilia, Franta), Coca-Cola Orange ( Anglia) etc

Desigur, majoritatea colectionarilor de articole Coca-Cola provin din SUA. Printre obiectele de colectie se regasesc Calendarele anuale Coca-Cola, fabricate inca din 1891, care-l au in prim-plan pe Mos Craciun, si el fiind de asemenea un produs Coca-Cola.  Acestea pot ajunge si pana la 100 $ bucata, in functie de vechime. Mai jos este o imagine a unui calendar Coca-Cola din 1959.

De colectionat mai sunt si cartile de joc Coca-Cola, produse indeosebi intre anii 1940-1950, care atrag atentia prin culorile vii si desenele imprimate care reprezinta anumite activitati ale oamenilor din perioada respectiva. Aceste pachete de carti poat ajunge pana la 125 $, la fel in functie de vechimea si starea de conservare a acestora. Mai jos este o fotografie cu un pachet de carti de joc din anul 1963.

Cam atat in prima parte despre obiectele de colectie Coca-Cola, in a doua parte va vom prezenta poate cele mai importante si mai ravnite articole de colectie din gama Coca-Cola.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua . Sant si ieu un colectionar de produse coca cola , dar din pacate la noi spiritul acesta de a colectiona produse coca cola nu prea este din pacate. Santem cativa colectionari , dar si produsele se gasesc cam greu . Stima

Unknown spunea...

Am un pachet de carti cocacola si vrea sa-l vand

Trimiteți un comentariu